Referències

Bibliografia bàsica

Eckel, B. (2009). Piensa en Java (4a ed.). Prentice Hall PTR.

Manual molt complet de referència de Java. Tot i estar orientat a principiants en els primers capítols, explica aspectes avançats de programació, com les aplicacions en xarxa o les interfícies gràfiques d’usuari.

Cadenhead, R. (2012). Java 7 (1a Ed). Madrid: Anaya Editorial.

Llibre molt actual que tracta tots els aspectes, tan bàsics com avançats, de la darrera versió del llenguatge Java des d’una vessant eminentment pràctica.

Robinson, M.; Vorobiev, P. (2000) Swing. Greenwich: Manning Publications.

El llibre per antonomàsia sobre la biblioteca Java Swing, per entendre com funciona. Recomanat per SUN, la companyia que va crear el Java, dins la seva biblioteca per a desenvolupadors. Tot i la seva antiguitat, els seus continguts continuen essent vigents. En anglès.

Bibliografia complementària

Schildt, H. (2006). Fundamentos de Java. Madrid: McGraw-Hill.

Llibre que presenta els fonaments del llenguatge Java. Incorpora un programa d’aprenentatge que avança a ritme constant i en el qual cada secció arranca dels objectius assolits en l’anterior.

Yakov, F. (2011) Programación Java (1a Ed). Madrid: Anaya Multimedia

Guia complementaria pel desenvolupament de programes en Java, partint des de la base.

Adreces d'interès

Malauradament, la majoria de la documentació oficial del Java es troba exclusivament en anglès, no n’hi ha cap traducció. Per tant, cal tenir un cert domini d’aquest idioma per poder cercar informació sobre aquest tema. Afortunadament, les descripcions dels mètodes de les diferents classes són relativament autoexplicatives.

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/uiswing/index.html

Programa d’aprenentatge oficial de Swing. Es descriuen tots els aspectes bàsics per a la generació d’interfícies gràfiques amb el Java juntament amb exemples per a cada component típic. En anglès.

http://www.netbeans.org/

Netbeans és un dels IDE (integrated development environment, entorn integrat de desenvolupament) oficials de SUN per al desenvolupament de projectes en Java. Algunes de les seves particularitats és que està desenvolupat en aquest llenguatge i que és un dels pocs amb un editor d’interfícies gràfiques d’usuari.

http://java.sun.com/javase/6/docs/technotes/tools/solaris/jarsigner.html (Linux) http://java.sun.com/javase/6/docs/technotes/tools/windows/jarsigner.html (Windows)

Documentació oficial de l’eina jarsigner, usada per signar applets. Es tracta d’una versió ampliada de l’ajut contextual disponible amb l’executable instal·lat, en què es descriu cada opció, i es mostren alguns exemples. En anglès.

http://www.oracle.com/technetwork/java/index.html

La pàgina oficial de l’empresa Oracle sobre el llenguatge Java. Des d’aquí es pot accedir a tots els recursos bàsics: biblioteques, entorn bàsic de compilació i execució, documentació, etc.

Anar a la pàgina anterior:
Resultats d'aprenentatge
Anar a la pàgina següent:
Interfícies gràfiques d'usuari